Alapítvány

Óvodánk alapítványát 1995-ben egy lelkes kis szülői közösség hozta létre. Felismerve intézményünk fejlesztésének, gyarapításának ilyen irányú lehetőségét, egyre több szülő csatlakozott kezdeményezésükhöz. Az Alapító okiratban foglaltak szerint az alapítvány célja az alábbiakban összegezhető: “Az óvoda anyagi, tárgyi feltételrendszerének javítása, különös tekintettel az egészséges életmód, a játékos oktatás, és képességfejlesztés elősegítésére.

Az eltelt évek alatt intézményünk számos beruházással gyarapodott: a gyermekek részére öltöző és cipős szekrényeket készíttettünk, a csoportszobákba tartásjavító székeket, korszerű fektetőket és árnyékló redőnyöket szereztünk be. Óvodánk Nevelési Programjának egyik fő nevelési célja a hagyományápolás. Ennek elősegítésére néptánc ruhákat vásároltunk, melyekben óvodásaink a kerület rendezvényein évről évre nagy sikert aratnak.

A főként lakótelepen élő gyerekeink mozgásigényét kielégítő esztétikus udvari környezet kialakítását is támogatta az alapítvány.

Bevételeinket igyekszünk olyan rendezvényekre felhasználni, melyen minden óvodásunk részt vesz, így pl. a kirándulások útiköltségeit, meseműsorokat, az állatsimogató kiadásait, valamint havi rendszerességgel a madártani interaktív foglakozásokat fedezzük belőle. Rendszeressé vált, hogy a családi barkácsdélutánok anyagköltségéhez is hozzájárulunk.

Alapítványunk célja nemcsak az anyagi javak megteremtése, hanem a közösségformálás is. Patronáljuk az őszi Szüreti bál megrendezését, melyen az óvodát kezdő új családoknak nyújtunk lehetőséget a szülőtársakkal való ismerkedésre, miközben a szüretelés hagyományait elevenítjük fel.

Tavasszal egy vidám péntek délutánon várunk kicsiket, nagyokat, ahol közösen szórakozhatnak, népi ügyességi játékokban mérhetik össze tudásukat.

Az alapítványt a szülők önkéntes alapon támogathatják, komoly bevételt jelent az évente felajánlott adók 1%-a.

Kérjük Önöket, hogy akár ilyen módon is segítsék aktuális céljaink megvalósítását! ( Folyamatos az udvar fejlesztése)

Alapítványunk neve: Lőrinci Óvodánk, Gyermekeink alapítvány
Alapítványunk számlaszáma: 11718000-20388498-00000000
Adószámunk: 18226319-1-43